LÁJKOLJ MINKET!

Facebookon is követhetsz minket!

IT hálózat építés

Réz- és üvegszál alapú passzív adatkommunikációs hálózatok tervezése, kiépítése

amfd_logo

- Meglévő hálózatok felmérése, fejlesztése

- Kisebb és nagyobb kiterjedésű monomódusú és multimódusú helyi hálózatok  (LAN)  tervezése

- Optikai gerinckábelezések végződtetése szálhegesztéssel

- Tanácsadás, helyszíni szakmai oktatások

www.amfd.hu

Termékajánló

Hírek

2019.08.16
5 fontos szabály a biztonságos munkavégzéshez

A gondos munkaszervezés rendkívül fontos, ami jelentősen csökkenti az emberek és tárgyak leesésének kockázatát. Személyes védelemnél fontos a megfelelően kiválasztott heveder, jól illeszekedő munkavédelmi sisak, megfelelő védőkesztyű és csúszásmentes védőlábbeli.

 

Víz vagy veszélyes anyagok felülete felett 1,5 méternél magasabb vagy annál magasabb szintű munkavégzés szükségessége nem csak az építőiparban, hanem az iparban és a különféle javítási vagy karbantartási tevékenységekben is felmerül. Mindenhol egyaránt fontos a munkavállalók védelme magasságtól vagy mélységtől történő lezuhanás ellen.

1. Nem elegendő a kollektív védelem? Használjon személyi védőfelszerelést

Az ipari üzemekben és az építőiparban a magas tengerszint feletti munkahelyek biztosításának legegyszerűbb módja a kollektív védelem állandó vagy ideiglenes elemeinek, például korlátok, állványok vagy munkaállványok építése. Előfordul, hogy nem épülnek (például túl kicsi vagy egyéb módon nem megfelelő területeken) és nem mindig nyújtanak megfelelő védelmet a tervezett tevékenység számára és felhasználásuk hátrányos lehet, tekintettel a munka jellegére és várható időtartamára. 

Ilyen esetekben a dolgozókat megbízható egyéni védőeszközökkel kell felszerelni, például hevederekkel, leesésgátlókkal, visszahúzható zuhanásgátlókkal vagy pozícionáló kötelekkel, melyek a munkaterület körülhatárolására szolgálnak.

2. Válasszon minőségi és tartós sisakot 

A megfelelően kiválasztott fejvédelem jelentősen csökkenti a magasságból történő esetleges esés vagy egy nehéz tárgy fejre gyakorolt ​​hatásait. A munkavédelmi sisaknak kiváló minőségű anyagokból, például akrilnitril-butadién-sztirolból (ABS) kell készülnie, amely erős és ütésálló. Kültéri használatra válasszon modelleket UV stabilizálással. 

Annak érdekében, hogy a sisak minden helyzetben jól megmaradjon, annak csúszópánttal vagy beállítókerékkel folyamatosan állítható kerülettel kell rendelkeznie. A szellőzőnyílások és a leszerelhető fejpánt magas napi kényelmet biztosítanak.

3. Győződjön meg arról, hogy minden védőeszköz jó állapotban van 

magasban történő munka megkezdése előtt ellenőrizni kell a munkavállalók kollektív és személyes védelmére szolgáló összes berendezés állapotát. Különösen fontos az állványszerkezet gondos ellenőrzése, amely elvesztette a szükséges szilárdságot és stabilitást például az időjárási viszonyok vagy a terep változása miatt az építkezésen. Ezért a munkanap elején és a munka során szemrevételezéssel ellenőrizni kell az összes létrát, korlátot és egyéb védőelemet valamint az utasbiztonsági szerkezetet.

Ugyanezt a figyelmet kell szentelni az egyéni védőeszközöknek , például sisakoknak, biztonsági hevedereknek, karabinernek, köteleknek és lengéscsillapítóknak valamint a mobil leesésgátlóknak. Fontos az is, hogy minden személyi biztonsági felszerelést megfelelően beállítsanak a munkavállaló fejéhez, magasságához, súlyához vagy méreteihez.

4. Ne becsülje alá a munkaruhák és a cipők megfelelő kiválasztását

Az állványokon és más sokemeletes építkezéseken való tartózkodáshoz elengedhetetlen a jó minőségű csúszásmentes munkacipő. Ezenkívül tanácsos szilárd munkavédelmi kesztyűt használni, amelyek jelentősen elősegítik például a problémamentes felmászást és a létrán való leereszkedést. Fontos a jól illeszkedő munkaruházat szoros illeszkedése is, mely nem fenyeget, hogy részei ellazulnak és csúszást vagy leesést okoznak.

5. Tartsa rendben munkahelyét

Ha magasságban dolgozik, nem érdemes alábecsülni a jó munkaszervezést és az ergonómikus munkaterület elrendezést. Még egy kicsi és könnyű tárgy nagy magasságból való leesése is súlyos sérüléseket okozhat, ezért feltétlenül minden munkaeszközt egyértelműen és biztonságosan a helyén kell tárolni, ha nem használja.  

A legjobb megelőzés? Csökkentse a magasban eltöltött időt

A nap gondos megszervezésének köszönhetően a munkavállaló nem tölt több időt a magasban, mint amennyire valóban szükség van és az összes előkészítő munkát biztonságosan elvégzi a földön. Ezenkívül a munkatevékenységek részletes tervezése a szükségtelenül gyakori emelkedések és leszállások kiküszöböléséhez vezet, amely során megnövekszik a csúszás vagy esés veszélye.

Webáruház készítés